maanantai 15. syyskuuta 2014

Omppuhilloa



Omat omenapuut ovat vielä niin pieniä,
etteivät ne tee omenoita.
Niinpä olin aivan onnessani, 
kun sain edullisesti 2 isoa 
kauppakassillista omenoita.


Leikkelin omenat kahdeksansivuisiksi kuutioiksi.
-oli muuten nopea tapa pilkkoa.


Sitten kattila kukkuroilleen omppuja
ja sekaan pari desiä vettä ja mausteet.
Mä laitoin kanelia, inkivääriä, 
vaniljasokeria ja sitruunaa,
osaan myös hieman hunajaa.


Annoin omppujen kiehua noin puoli tuntia,
jonka jälkeen lisäsin hillosokerin 
ja keittelin seosta vielä 
kymmenisen minuuttia.

Lopuksi surautin sörsselin
sauvasekoittimella hienoksi,
lisäsin päälle pari mintunlehteä
 ja purkitin soseen.
Osasta tuli tosin "palahilloa",
jota ei tietenkään surauteltu ;)



Ensimmäisen erän jaksoin kuoria.
Seuraavan keitin kuorineen, 
ja hyvää ja sileää siitäkin tuli.

Jotta omenoista saisi mahdollisimman paljon irti,
kuivatin kuoret teetä varten
 ja karoista pitäisi tulla omenaviinietikkaa,
jos kokeilu onnistuu.


Onkos siellä omenahillon ystäviä?

Minusta tuo on syksyn suurimpia herkkuja :)

~Hanna~



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti