tiistai 6. elokuuta 2013

DIY -valaisin

Tehdäänpä postaus meidän olohuoneen lampusta. 
Koska A ei lähtenyt kanssani valaisinostoksille, piti keksiä itse jotain. Tai no, itse ideahan on kopiotu jostain muualta mutta toteutuksesta tuli vahingossa ihan omanlainen.

Tässä siis valaisin,joka on helppo toteuttaa. 

Tarvikkeet: 

- johtosarja
            - riisipaperivarjostin
                           - n.300 valkoista suodatinpussia
           - kuumaliimapistooli

Taita suodatinpussin alareuna, ja tee pussiin jonkinlainen laskos, jolla saat pussin auki. Liimaa kannasta riisipaperivarjostimeen. Pidä hetki paikallaan, että liima ehtii kuivua. Varo kuumaa liimaa muutoin tuloksena voi olla paljon pieniä rakkoja. Liimaa lisää pusseja vieriviereen niin, että pintaan ei jää isoja aukkoja (kantaan jää muutaman sentin väli). Jokaisen pussin voi laskostaa eri tavalla. Osan pusseista voi liimata myös yläreunasta toisiinsa pienellä liimatipalla. 


Lopputulos näyttää tältä:Ja miten tämä eroaa alkuperäisestä? Huomasin vasta jälkeenpäin, että alkuperäinen oli tehty  'suurkeittiöpusseista'. Niistä tämä olisi varmasti ollut paljon nopeampi tehdä mutta mielestäni tämän version pinnasta tuli kauniimpi.

Taidan vielä vaihtaa tuon johdon siistimpään versioon, kunhan sellaisen jostain löydän. 
Oliskohan Clasulla jotain käyttökelpoista?

14 kommenttia:

 1. Tosi kaunis valaisin, varsinkin valot päällä!
  Aikamoinen homma ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään itsekin.
   Kolmena iltana tuota väkersin pari kolme tuntia. Ainakin säästin satasia, sillä vastaavan tyyppinen tuon kokoluokan desingvalaisin oilisi maksanut yli 400 euroa. Kannatti tehä ite :)

   Poista
 2. Hieno valaisin I Like, tosi makee. Olisin liittynyt myös lukijkasesi, mutta sinulta ei taida olla googlelistaa? Mukavaa loppukesää :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :)
  Pahoittelen listan puuttumista. Aloittelen tässä vasta näitä blogihommia. Osaatko neuvoa, mistä saan sen listan? Vai onko se tuo juttu minkä lisäsin tuonne oikeaan reunaan?
  Oikein hyvää loppukesää sinnekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa,

   löydät listan lisää gadget kohdasta -> Muita Laajennuksia -> Lukijat :)

   Poista
 4. Voi kun hieno valaisin! Itse tehdyt jutut on parhaimpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se tuo semmoista onnistumisen riemua, kun saa aikaan jotain käyttökelpoista, mistä pitää :)

   Poista
 5. Ihana! Mulla oli kanssa tarkoitus tehdä tällainen, mutta en löytänyt niitä "suurkeittiöpusseja" kuin valkaisemattomina ja hintakin oli aika suolainen. (Tukusta olisi varmaan saanut...) Päädyin sitten aivan toisenlaiseen ratkaisuun, mutta voi kunpa olisinkin tajunnut, että voisi sen tehdä niistä ihan tavallisistakin suodatinpusseista.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana valaisin! Minkä kokoinen riisipallon halkaisija on? Entä voitko täsmentää vielä mitä tarkoitat kohdalla "tee pussiin jonkinlainen laskos, jolla saat pussin auki". En tiiä johtuuko kuumeesta vai mistä kun en tajunnut :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mitähän tuon halkaisija oli? Varmaan jotain 50cm. Koko kasvaa aika paljon kun liimaa nuo pussit siihen pintaan. Taitoin alasauman ja siis vaan rutistin pussia niin, että se aukesi vähän. Ei ole väliä onko pussi laskostettu vai rutistettu kannasta kunhan pusseja liimaa tarpeeksi tiheään ja pussit aukeavat sopivasti :) Olikohan tää nyt entistä sekavampi selostus. Kysy lisää,jos tarvii. Onnea askarteluun! Ja varo sormia! :)

   Poista
 7. Ihana! Yritän itsekin tehdä tällaisen mutta mietin, että oliko tossa sun riisipaperivalaisimessa sellainen iso aukko pohjassa? Miten sen peitit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Joo, on siinä noin 10cm aukko. En peittänyt sitä, koska se on kätevä lampunvaihtoa ajatellen. Liimasin pussit mahdollisimman lähelle aukon reunaa niin ei sitä aukkoa äkkiä edes huomaa. Jos aukko häiritsee niin päälle voi kai liimata paperin ja siihen päälle pusseja :) Nauti tekemisestä ja varo sormia! :)

   Poista