lauantai 6. heinäkuuta 2013

Keittiö


Lupasin esitellä taloa lisää jossain vaiheessa. 
Pari viimepäivää on ollut niin harmaata, ettei kunnon kuvia ole tahtonut saada mutta tänään iltapäivällä aurinko kuitenkin jo paistoi :)
Mennään nyt seuraavaksi keittiöön. 


Halusin keittiöstä vaalean ja kohtuu ajattoman. Aluksi suunnittelin valkoisia korkeakiilto-ovia mutta en sitten uskaltanut hankkia niitä siinä pelossa, että niissä näkyisi ihan kaikki ja ne naarmuuntuisivat helposti. Kun A sitten ilmoitti haluavansa puiset ovet niin valinnan vara ikean kaapistoissa putosi tasan kahteen. Ja koska keittiön piti olla vaalea, oli vaalea ramsjö-mallisto se meidän vaihtoehto.
Tasoksi valikoitui (bauhausista)  "kelomänty" laminaatti, johon ihastuin heti. Haaveilin toki mustista kivitasoista mutta hinta pudotti väkisinkin maanpinnalle, sillä tasoa on huikeat 10,5m.
Tumma lattia tuli antamaan kontrastia kokonaisuudelle. Ei ehkä kuitenkaan ihan nappi valinta. Tummassa lattiassa nimittäin näkyy ihan kaikki! :/

 
Tässä saareke,jonka ehdottomasti halusin keittiöön. Tässä on mukava juoda aamukahvit, ja tuo se lisää tilaa myös kahvinjuontiin, jos on enemmän porukkaa.
Kyselimme keittiötarjouksia muutamista firmoista mutta yksikään myyjä ei ymmärtänyt tätä "väärin päin" toteutettua saareketta. Tämmöistä ei kuulema voinut tehdä. HAH! Voipas! :) Suunnittelin keittiön siis lopulta itse ikean suunnitteluohjelmalla. Ei ehkä paras mahdollinen mutta aika hyvä ekaksi suunnitelmaksi. 
Olen ollut tyytyväinen.
 
 En halunnut välitilaan laattasaumoja puhdistettavaksi, joten tilasimme koko välitilaan lasia. Ihan karkaisematonta 6mm lasia. Tosin optiwhiteä, koska valkoinen taustatapetti olisi muutoin muuttunut vihreäksi. Tilasimme lasit Jäälistä ja asensimme itse.
 Olen tykännyt. Kaunista ja helppo pitää puhtaana :)

Uuni on myös ikean mallistosta. Muotoilu iski heti. Alunperin myös liesituuletin tilattiin mustana, mutta se olisi näyttänyt lopulta hassulta seinällä. Niinpä se vaihdettiin tuommoiseen lasikaarijuttuun. 
Paljon tyylikkäämpi mielestäni.

Leivinliina tilattu H&M:ltä. Parilla eurolla sai kaksi nättiä liinaa. (Toinen liina alla leipäkorin päällä).
 Liinan alla odottaa muutama lämmin A:n pyytämä mantelileipä. Hyvää karppievästä :)


 Häälahjaksi saatu hedelmävati sopi tähän keittiöön aivan mainiosti :)2 kommenttia:

 1. Ihana keittiö!
  Tosi hyvä idea laittaa saareke noinpäin,sehän on paljon käytännöllisempi noin!
  Tykkään myös välitilasta ja tasoista ja kaapeista ja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Itsekin pidän saareketta näin päin kätevämpänä. Ja mikä parasta; "julkisivu" on aina siisti. Saareke toteutettiin niin, että tuolla seinänvieressä on normaali 60cm syvä laatikosto ja sen vieressä kaksi 40cm syvyistä.

   Poista